Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Δέσμευση η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

«Η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ είναι δέσμευση της ΝΔ» επισήμανε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πλαίσιο συνάντησής του με ξένους δημοσιογράφους στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Στον απόηχο δημοσκοπήσεων που καταδεικνύουν τη δυσπιστία της κοινής γνώμης στο θέμα της μείωσης των φόρων, ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για εξοικονόμηση του ποσού αυτό από περικοπές δαπανών. «Η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας απαιτεί ειλικρίνεια» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της «Συμφωνία Αλήθειας», και του οδικού χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε πως θα απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες στη γλώσσα της αλήθειας, όσο σκληρή και είναι αυτή. «Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε εκ νέου και στην αναγκαιότητα των δομικών μεταρρυθμίσεων όπως οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα, με ένα δημόσιο πιο αποδοτικό, λιγότερο συνδεδεμένο με την πολιτική εξουσία, με διαφάνεια και αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «εύθραυστη» τη συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, ενώ προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα hotspots των νησιών είναι οριακή.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου στο θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων, τονίζοντας την ανάγκη περισσότερων, αλλά μικρότερων κέντρων υποδοχής για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων αλλά και των φιλοξενούντων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη συνεδρίασε και το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πηγή: skai.gr