Κλείσιμο

Ο Σκουρλέτης υπέγραψε την πώληση του 17% της ΔΕΗ με την οποία διαφωνεί (φωτό)

Την υπογραφή του Πάνου Σκουρλέτη φέρει η πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ, με την οποία εμφανίζεται να διαφωνεί έντονα. Πρόκειται για το ΦΕΚ της 25ης Μαΐου 2016 (αριθμός φύλλου 1472), το οποίο ο κ. Σκουρλέτης υπογράφει ως συναρμόδιος υπουργός.

Στο 28 σελίδων ΦΕΚ δημοσιεύεται η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) με την οποία εγκρίνεται το επιχειρησιακό πλάνο του ΤΑΙΠΕΔ. Υπογράφουν ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.



Το ΦΕΚ, που περιλαμβάνει την πώληση του 17% της ΔΕΗ εκδόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας Αθήνας – εταίρων του Eurogroup του Mαΐου του 2016 για την πρώτη αξιολόγηση.

Σε αυτό αναφέρεται ρητά: «Επόμενα Βήματα – Κύρια Ζητήματα: · Πρόσληψη συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το τρίμηνο του 2016 · Η στρατηγική θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ». Σημειώνεται ότι ο κ. Σκουρλέτης έχει καταφερθεί επανειλημμένως κατά του επικεφαλής του Ταμείου Στέργιου Πιτσιόρλα. 

 μην αφαιρεθούν κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου για «ψίχουλα» (peanuts, όπως είπε χαρακτηριστικά), και για ασήμαντη συμβολή στην αποπληρωμή του χρέους, ζήτησε νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας, αποκαλώντας μάλιστα παρωχημένο το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 17% των μετοχών της ΔΕΗ και του συνόλου (65%) της συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΠΑ. Στην πώληση τμήματος της ΔΕΗ διαφωνούν και οι 53+, στηρίζοντας τον υπουργό Ενέργειας. Άτυπος επικεφαλής των 53 είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει υπογράψει τη συμφωνία με τους θεσμούς και το επίμαχο ΦΕΚ. 

Κατά της μεταφοράς του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο τάσσεται όμως και ο πρόεδρος της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης. «Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα αυτό, ενώ εκ πρώτης όψεως δεν αφορά τη ΔΕΗ αλλά το κράτος, ως βασικό μέτοχό της, εντούτοις απρόσεκτοι χειρισμοί μπορούν να της προξενήσουν μεγάλη ζημιά » δήλωσε από συνέδριο για την ενέργεια συμφωνώντας με τον Πάνο Σκουρλέτη.



Πηγή: skai.gr