Κλείσιμο

Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εφημερίδα κάνει λόγο για «βουβή, αλλά μάλλον οριστική αποχώρηση ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και παγίωση της διαφοράς υπέρ της ΝΔ».

Ενδεικτική της ρευστής κατάστασης που επικρατεί είναι ότι «δεύτερο κόμμα» έρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος με το άκυρο και το λευκό να ακολουθούν.

Αναλυτικότερα η δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων (με πιθανότητα επιλογής ίση ή μεγαλύτερη του 50%) στο σύνολο των ερωτηθέντων καταγράφεται ως εξής (στην παρένθεση το αντίστοιχο ποσοστό του Σεπτεμβρίου): ΣΥΡΙΖΑ 17% (18%), Ν.Δ. 28% (26%), ΚΚΕ 13% (11%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10% (12%), Ποτάμι 9% (9%), Χρυσή Αυγή 8% (9%), Ενωση Κεντρώων 7% (8%), Πλεύση Ελευθερίας 6% (5%), ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5% (4%), Λαϊκή Ενότητα 5% (5%), Ανεξάρτητοι Ελληνες 3% (4%).  Η αδιευκρίνιστη ψήφος καταγράφεται στο 25% και τα Λευκά/Ακυρα στο 22%.

Αξιοπρόσεκτο στην έρευνα είναι και το συναίσθημα που νιώθουν οι ψηφοφόροι αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν: υπερβολικό και μεγάλο φόβο αισθάνεται το 59% των ερωτηθέντων. Υπερβολικό και μεγάλο θυμό το 77% των ερωτηθέντων, ελπίδα αισθάνονται ελάχιστοι. Συγκεκριμένα: υπερβολική και μεγάλη ελπίδα αισθάνεται το 10%, ενώ το 51% των ερωτηθέντων δεν νιώθει καθόλου ελπίδα και το 25% έχει αυτό το συναίσθημα σε μικρό βαθμό.


Πηγή: skai.gr