Αλ. Παπαδόπουλος: Πρόταση για επιτελικά υπουργεία με ολιγάριθμους υπαλλήλους

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος, προτείνει την δημιουργία επιτελικών υπουργείων με ολιγάριθμους υπαλλήλους, σε ομιλία που είχε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ελλάδα και Κρίση - Η κατάσταση σήμερα. Προοπτική για το μέλλον».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι εκτός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα υπόλοιπα θα πρέπει να μετατραπούν σε επιτελικά και να στελεχωθούν το πολύ με 5.000 καταρτισμένους, κυρίως νεαρής ηλικίας τεχνοκράτες.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, λέγοντας ότι «το ερώτημα δεν είναι γιατί περικόπτονται οι συντάξεις, αλλά αν η Ελλάδα θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις». 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφέρθηκε σε σειρά λανθασμένων πολιτικών που «εφαρμόστηκαν αρκετά χρόνια προτού ξεσπάσει η κρίση στην Ελλάδα». Παράλληλα, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ότι καθυστερούν να υλοποιήσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Από το βήμα της εκδήλωσης, ο επίσης πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ανέφερε ότι οι κυβερνώντες, αλλά και οι πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουν την «ελληνοκεντρική αντίληψη» που επικρατεί στη χώρα για όλα τα ζητήματα και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον «γερασμένη».

Πηγή: skai.gr