Τσίπρας: Μητσοτάκης και ΜΜΕ επιχειρούν πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης

Με ευθεία επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών άρχισε στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πρόκειται για μία απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, όχι με όπλα αλλά με την προπαγάνδα.

Κατήγγειλε ότι οι σταθμοί θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στον κ. Μητσοτάκη πλήρη ταύτιση με τους καναλάρχες και το «μιντιακό κατεστημένο, στον αγώνα να πέσει η πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

Για απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, όχι με όπλα αλλά με την προπαγάνδα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μιλώντας στην προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη Διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στον κύριο Μητσοτάκη, πλήρη ταύτιση με τους καναλάρχες και το μιντιακό κατεστημένο στον αγώνα τους, όπως είπε, να πέσει η πρόσφατα εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας.

Θέλουν είπε να ρίξουν την κυβέρνηση και εσείς τους σιγοντάρετε. 

Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι "κάθε φορά που εσείς ιδίως ασκείτε κριτική για τις κοινωνικές συνέπειες του προγράμματος ο λαός λεει κοίτα ποιος μιλάει, ο Μητσοτάκης που έχει ταυτιστεί με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών, που είχε παρουσιάσει ως μονόδρομο τα οριζόντια κοψίματα στις συντάξεις. 

«Μιλάει ο κ. Μητσοτάκης που στη ΔΕΘ μας είπε ότι έχει σχέδιο να μειώσει τους φόρους κόβοντας από τα δημόσια σχολεία, τα δημόσια νοσοκομεία».

Η κριτική σας δεν μπορεί να πιάσει τόπο γιατί το δικό σας πρόγραμμα είναι απολύσεις, συρίκνωση... και ο λαός το γνωρίζει.

Αναφερόμενος και στην υπόθεση Καλογρίτσα
είπε χαρακτηριστικά "ανακαλύψατε τον συριζαίο καναλάρχη. Όμως εμείς του συμπεριφερθήκαμε όπως συμπεριφερθήκαμε στο Mega, το Έψιλον και το κανάλι του Καρατζαφέρη. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία ρωτήστε τον στενό συνεργάτη σας τον κ. Θεοδωρικάκο που ήταν συνεταίρος του.

Για την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής, ανέφερε ότι γύρισε μπούμερανγκ καθώς όποιο θαλασσοδάνειο δόθηκε από την τράπεζα Αττικής, την Αγροτική ή όποια άλλη τράπεζα, δόθηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. 

«Γι αυτό όλοι παίζουν τα ρέστα τους στην τρίτη πράξη της αριστερής παρένθεσης» τόνισε ο κ. Τσίπρας. 

Οποία πέτρα και αν σηκώσουμε θα βρούμε ίχνη και στοιχεία της δικής σας διαπλοκής.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσίπρας είπε «αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων που είμαι, εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής και σας ρωτώ να μου πείτε αν υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens».

Πηγή: skai.gr