Μπαλάφας: 13.000 επιπλέον θέσεις στους παιδικούς σταθμούς τον Οκτώβριο

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, από την Ελληνική Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) η λίστα των νέων δικαιούχων γονιών για μία θέση σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος voucher, οι οποίοι ανέρχονται στις 13.000.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπαλάφας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος βάση κενών που έμειναν σε ορισμένες δομές και θέσεων που έχουν παραμείνει αδιάθετες επειδή δεν τις προτίμησαν οι γονείς.

«Έγιναν περίπου 120.000 αιτήσεις και στην πρώτη φάση χορηγήθηκαν voucher σε 84.600 παιδιά, άρα έμειναν εκτός 36.000 παιδιά. Ο στόχος, ο οποίος είναι ρεαλιστικός, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να πάμε σε ένα κενό 23.000 που είναι μεν μεγάλο αλλά όχι τεράστιο και το είχαμε πάντα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Μπαλάφας, προσθέτοντας ότι η ΕΕΤΑΑ έχει διαβεβαιώσει για την ανακοίνωση της λίστας των 13.000 το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές του Υφυπουργού Εσωτερικών στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί των κυβερνητικών επιλογών στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντας λόγο για ένα διαχρονικό φαινόμενο.

«Μην εξωραΐζετε τι γινόταν πριν το 2015 και το 2016. Δεν είχαμε καμιά ιδανική κατάσταση. Σε ένα αντικυβερνητικό παραλήρημα κάποιων ξεχνάνε τι έγινε πριν.

Όλα τα χρόνια δεν ικανοποιούταν το σύνολο αιτήσεων γονιών. Τα πράγματα δεν είναι άριστα. Παράδεισοι επί γης δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν, αλλά γίνεται ένα οργανωμένο σχέδιο», υπογράμμισε ο Γιάννης Μπαλάφας, προκαλώντας τα σκωπτικά σχόλια του Μανώλη Συντυχάκη από το ΚΚΕ, που είχε καταθέσει και τη σχετική επίκαιρη ερώτηση.

«Εμείς δεν θα βάλουμε στη ζυγαριά ούτε τι γινόταν επί ΝΔ ούτε σήμερα. Αυτή είναι η ρηξικέλευθη πολιτική της Αριστεράς; Αν είναι πέντε πάνω πέντε κάτω; Η κυβέρνηση μου θυμίζει αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες μας: “ τρεις έντεκα , τρεις δώδεκα ,τρεις δεκαπέντε κι έντεκα κι εφτά κι οχτώ και δεκαοχτώ και πέντε κι έξι και μισό κι ένα και δύο κι ενάμισι”. Μέσα από την προπαγάνδα σας εσείς προσπαθείτε να εξωραΐσετε την κατάσταση», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά