Τσίπρας: Αντιπαράθεση καφενείου το ότι στέλνω τα παιδιά μου σε ιδιωτικό σχολείο

Συναινετικός επιχείρησε να εμφανιστεί στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας την ανάγκη κοινής βάσης στην Παιδεία. Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως δεν παρέλειψε να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ που τον επέκρινε επειδή στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείου.

«Αντιπαράθεση καφενείου να λέμε ότι όποιος διαφωνεί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν έχει δικαίωμα να στείλει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολειό, δεν εμπλουτίζει τον κοινωνικό διάλογο» τόνισε.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι στη συζήτηση στη Βουλή αποτυπωθήκαν απόψεις και θέσεις για Παιδεία και την οικονομία από την πλευρά εκπροσώπησης δυο διαφορετικών κόσμων. «Από τη μια, ο δημόσιος χώρος και η υπεράσπισή του, και από την άλλη ο κόσμος της αγοράς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα θέματα της Παιδείας απαιτούν εξοντωτικό διάλογο και προσπάθειας σύνθεσης» τόνισε, ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση για διαστρέβλωση του κυβερνητικού έργου στην Παιδεία.

Για το θέμα των πανεπιστημίων ανέφερε ότι έχει συνταγματική χροιά και θα συζητηθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος. «Τι προτείνετε, ιδιωτικά πανεπιστήμια ανωτέρα του δημοσίου; Για να είναι ανώτερα πρέπει να έχουν υποδομές και τεράστια κεφάλαια να επενδύσουν γι’ αυτές» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Aίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά κατέθεσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

Πηγή: skai.gr