Μητσοτάκης: Υποκρισία κ. Τσίπρα, στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο

Tο γάντι στον πρωθυπουργό σήκωσε κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι αναμένει με πολύ μεγάλη χαρά και ανυπομονησία τη συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Δήλωσε δε ότι σε αντίστοιχη συζήτηση το Μάρτιο που είχε προκαλέσει ο πρωθυπουργός υπέστη πανωλεθρία. Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε ότι τώρα έχουν προκύψει νέα δεδομένα για τη διαπλοκή όπως ο κ. Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η οφσόρ της Αυγής. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ορίσει σύντομα ημερομηνία για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Για την Παιδεία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην τον εγκαλεί ότι δεν έχει περάσει ούτε απέξω από δημόσιο σχολείο όταν ο ίδιος στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, κάνοντας λόγο για υποκρισία. Τον κατηγόρησε παράλληλα, ότι έχει προκαλέσει Eγκέλαδο στη χώρα, όπως ήταν και το όνομα της φοιτητικής παράταξης στην οποία ανήκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι σε άλλες χώρες, όπως στη Φινλανδία, έγινε ευρύς για την Παιδεία, που απέφερε καρπούς, «ενώ στη χώρα μας δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε προφανή και αυτονόητα. «Μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος» ανέφερε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας το νόμο Φίλη ως αντιγραφή του νόμου πλαίσιο της δεκαετίας του ’80.

Επισήμανε ακόμη ότι χωρίς ιδιωτικά πανεπιστήμια εξάγουμε 60.000 φοιτητές το χώρο στο εξωτερικό, ενώ η χώρα θα μπορούσε να γίνει κέντρο προσέλκυσης φοιτητών από το εξωτερικό.

Kάλεσε δε, τον κ. Τσίπρα να επιβεβαιώσει τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι ο διάλογος για το μάθημα των θρησκευτικών ξεκινά από μηδενική βάση.

Πηγή: skai.gr