Τσίπρας: Σκοτάδι προπαγάνδας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Πολυμέτωπη επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της συζήτησης για την Παιδεία, κάνοντας λόγο για σκοτάδι προπαγάνδας και συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να λάβει το πράσινο φως για την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της.

Σχετικά με το χρέος, επικαλέστηκε τη δήλωση του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος είπε ότι ελπίζει σε συμφωνία για το χρέος έως το τέλος του χρόνου, με συμμετοχή και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Περιμένουμε θετικές ειδήσεις έως το τέλος του έτους, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι έσπευσε ήδη από πέρυσι να υποστηρίξει μερικές από τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.

Υποστήριξε ότι όχι μόνο η διαπραγματευτική γραμμή αλλά και η ιδεολογία της ΝΔ οδηγεί σε ξεπούλημα και «κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους».

Επέκρινε επίσης της ΝΔ λέγοντας ότι ως αντάλλαγμα για ελάφρυνση του χρέους και για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι διατεθειμένη να προσφέρει την «κατεδάφιση της κοινωνίας».

Προσέθεσε ότι η ΝΔ είναι απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει το «τρίγωνο της διαπλοκής» ανάμεσα σε κόμματα, τράπεζες και τηλεοπτικά κανάλια και συνεχίζει να παίζει το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις για τις δανειακές πρακτικές της Τράπεζας Αττικής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες.

Προσέθεσε αιχμηρά ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα πόρισμα της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τα κομματικά δάνεια που θα δείξει πόσα χρήματα οφείλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr