Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Σήμα του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είναι ο ανεμόμυλος ή ο χαμαιλέων

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση κατά την τοποθέτησή του επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.

Ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση περί ανακολουθίας λόγων και πράξεων, την κατηγόρησε ότι το μόνο στο οποίο πιστεύει είναι ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός. 

«Θα ήθελα να είμαι σε μια γωνιά και να κρυφακούω τι λέτε στις ιδιωτικές σας συζητήσεις. Γιατί όπως το πάτε το σήμα σας έπρεπε να είναι ο ανεμόμυλος ή καλύτερα ο χαμαιλέων. Γιατί στο μόνο που πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι στον πολιτικό χαμαιλεοντισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στη μεταβίβαση των 6 ΔΕΚΟ μεταξύ των οποίων η ΕΥΔΑΠ και η ΔΕΗ στο νέο υπερταμείο και τους ισχυρισμούς της κυβερνώσας πλειοψηφίας ότι πρόκειται να τις αξιοποιήσουν, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολίασε ειρωνικά: «αφού θα τις αξιοποιήσετε γιατί τις εξαιρέσατε τον περασμένο Μάιο; Λέτε δεν θα κάνετε ιδιωτικοποιήσεις αλλά αξιοποίηση. Τι θα κάνετε δηλαδή; Θα βάλετε πεταλούδες να πετάνε και θα φτιάξετε παιδικές χαρές;».

Ο βουλευτής της ΝΔ διερωτήθηκε επίσης γιατί το υπερταμείο έχει διάρκεια ζωής 99 έτη ενώ τα δάνεια της χώρας δεν ξεεπερνούν την 35ετία. Έβαλε, δε, εναντίον της κυβέρνησης και για τη ΔΕΗ κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη να εξηγήσει τι σημαίνει στην πράξη η ρήτρα ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί μέχρι το 2020 να παράγει πάνω από το 50% της συνολικής παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. «Περνάτε ουσιαστικά ολόκληρη τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο κος Χατζηδάκης, βάζοντας στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με αφορμή τις δηλώσεις του για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά