Διερεύνηση των καταγγελιών Βουδούρη για «σκιές» στο προσφυγικό ζητά η ΝΔ

«Σταράτες» εξηγήσεις αναφορικά με τις καταγγελίες το απερχόμενου Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Οδυσσέα Βουδούρη, περί «σκιών» στη διαχείριση το προσφυγικού ζητά από την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με επίκαιρη επερώτηση που συνυπογράφουν άλλοι οκτώ βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέτουν ως βασικό πολιτικό ερώτημα «γιατί ο Πρωθυπουργός αντί να ζητήσει άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του κ. Βουδούρη, αποδέχτηκε άρον- άρον την παραίτηση του».

Συγκεκριμένα, οι επερωτώντες βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση πλήρεις διευκρινίσεις για τις αναθέσεις οι οποίες έγιναν – όπως ο κ. Βουδούρης κατήγγειλε - υπό «καθεστώς πιέσεων» προς τον ίδιο με δυσανάλογο εργολαβικό κόστος ακόμα και πέραν των διεθνών προδιαγραφών.

Επιπλέον, ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος των αναθέσεων, τη χαμηλή απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την απουσία προϋπολογισμού για το κόστος του προσφυγικού ζητήματος και καλούν την κυβέρνηση να παρουσιάσει τη συνολική αξιολόγηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Όπως επισημαίνουν, «οι επικρίσεις που έχουν επισήμως διατυπωθεί, αμφισβητούν με τρόπο εκκωφαντικό τις δηλώσεις ικανοποίησης του Πρωθυπουργού για τον τρόπο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών».
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά