Σόιμπλε: Τίποτε έξυπνο δεν βγαίνει από τις συναντήσεις σοσιαλιστών ηγετών

Όταν σοσιαλιστές ηγέτες συναντιούνται, τίποτε έξυπνο δεν προκύπτει από αυτές τις συναντήσεις τις περισσότερες φορές, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχολιάζοντας την σύνοδο Ευρωπαίων ηγετών του Νότου, που φιλοξενείται σήμερα στην Αθήνα.

Αναφερόμενος στην συμφωνία Ελλάδας – δανειστών του περασμένου Ιουλίου, ο Γερμανός υπουργός παρατήρησε πως η Ελλάδα έχει λίγο χρόνο στην διάθεσή της για να ξαναμπεί στις ράγες του προγράμματος διάσωσης ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Έχουν μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη, υπάρχει ακόμα χρόνος», είπε.

Ντάισελμπλουμ: Χρειαζόμαστε πρόοδο

Αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε σήμερα την Αθήνα ότι θα πρέπει σύντομα και γρήγορα να εφαρμόσει τις ήδη καθυστερημένες μεταρρυθμίσεις, δεδομένης της προβληματικής εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης.

«Η πίεση επέστρεψε. Χρειαζόμαστε πρόοδο. Το καλοκαίρι τελείωσε – καιρός να μαζέψουμε τα σύνεργα του κάμπινγκ», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ από την Μπρατισλάβα, όπου στις 16 του μηνός θα φιλοξενηθεί η άτυπη σύνοδος κορυφής, των 27 πολιτικών ηγετών της Ευρώπης.  
Πηγή: Πηγή: Theaustralian - Επιμέλεια: Πάνος Σάκκας