Υποσχέσεις για παροχές από Τσίπρα με «σεντούκι» τον διαγωνισμό-παρωδία

Υποσχέσεις για παροχές έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου στο Κιάτο, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα επιπλέον έσοδα θα κατευθυνθούν ως έκτακτο βοήθημα σε ευπαθείς ομάδες. Οι λεπτομέρειες θα δοθούν κατά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.

Τόνισε ότι τα συνολικά έσοδα από τον διαγωνισμό-ευτράπελο, ύψους 246 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν «απροσδόκητα υψηλά».

Σε κλίμα θριαμβολογίας, ο πρωθυπουργός ανέφερε μάλιστα ότι το παράδειγμα του διαγωνισμού-παρωδία θα δώσει εμπιστοσύνη στους ξένους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι η όλη διαδικασία βάζει τέλος στην «ανομία και την ασυδοσία» των τελευταίων ετών στο τηλεοπτικό τοπίο.

Δεν έκανε κάποια αναφορά στους σταθμούς που θα σταματήσουν να εκπέμπουν, ούτε στους εκατοντάδες εργαζόμενους που κινδυνεύουν με απόλυση στο νέο τοπίο, όπου οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας θα μειωθούν από επτά σε τέσσερις.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε και το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αφού δημοπρατήθηκαν οι τηλεοπτικές άδειες, ρίχνοντας μάλιστα το μπαλάκι της ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία και τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τις οποίες κάλεσε σε «συναίνεση» για «από κοινού» συγκρότηση του ΕΡΣ.

Αναφορά στο ΕΡΣ έκανε τα ξημερώματα και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.εκφράζοντας την ευχ'η οι περιφερειακές άδειες να δοθούν από αυτό. Ο κ. Παππάς θα μεταβεί το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη από τις τέσσερις άδειες κέρδισε ο ΣΚΑΪ, ενώ ακολούθησαν τα σχήματα Καλογρίτσα, ANT1 και Μαρινάκη.

«Πληρώσαμε τα λύτρα ομηρίας ενός ανεξάρτητου μέσου» δήλωσε μετά τον διαγωνισμό ο Κώστας Κιμπουρόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr