Κλείσιμο

Χατζηδάκης: Μνημείο πολιτικής ανακολουθίας οι εξαγγελίες Τσίπρα

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «προχωρά με το ένα μάτι στις εκλογές», εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξη του, εκτιμώντας πως «ο μεγάλος φόβος του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην γίνει Γιώργος Παπανδρέου Νο.2 και τελικά εξαερωθεί λόγω της διάψευσης των προεκλογικών του υποσχέσεων».

Αναφερόμενος στην επικείμενη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως ακρογωνιαίος λίθος της αναπτυξιακής πολιτικής που θα παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μείωση των φόρων. Όπως εξήγησε ο ίδιος, οι μειώσεις των φόρων θα πρέπει να συνοδευτούν και από αντίστοιχες μειώσεις δαπανών και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ θα δομηθεί γύρω από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

«Έχουμε δεσμευθεί ότι θα παρουσιάσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, ρεαλιστικό και καλά μελετημένο». Στον αντίποδα, ο κ. Χατζηδάκης θεωρεί ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ «θα μείνουν στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής ανακολουθίας και θα διδάσκονται ως παράδειγμα λαϊκισμού και δημαγωγίας».

Όσον αφορά στο θέμα της αδειοδότησης των καναλιών
, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως πρόκειται για οπισθοδρόμηση, καθώς «όλα αυτά που γίνονται δεν είναι βήμα μπροστά, αλλά βήμα πίσω».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που από τη Νεφελοκοκκυγία προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα και από τότε βρίσκεται σταθερά σε σύγχυση. Εκτός ευρωπαϊκής και οικονομικής πραγματικότητας», καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ