Με ατζέντα για την ανάπτυξη και το προσφυγικό στους εταίρους η Αθήνα

Ατζέντα για την ανάπτυξη της ευρωοικονομίας, το προσφυγικό και το κοινοτικό κεκτημένο προτίθεται να παρουσιάσει η Αθήνα στους εταίρους στη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφεραν κύκλοι του Μαξίμου τις επόμενες ημέρες «η κυβέρνηση αναμένεται να διαμορφώσει και να καταθέσει ένα ακόμα πιο συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση μεταξύ των ηγετών για τα ζητήματα αυτά».

Για το θέμα αυτό, αλλά και για τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη στο Μαξίμου τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο έχουν επιβεβαιώσει όλοι οι ηγέτες από την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Κύπρο, και νωρίτερα από τη Γαλλία. 

ΔΕΘ

Αναφορικά με την ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιαστεί σε δύο πυλώνες - τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό, ελλείψει πάντως ουσιαστικών παροχών προς τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. 

Ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, και θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Επίσης, ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

Στο μεταξύ, άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί στο Μαξίμου με αντικείμενο τη ΔΕΘ, τη Συνοδό Ηγετών του Νότου, τις επενδύσεις αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr