Κόντρα Αλεξιάδη και ΝΔ για φορολογία και φοροδιαφυγή (upd)

Η αύξηση της φορολογίας αυξάνει και την φοροδιαφυγή παραδέχεται με συνέντευξή του σε ενημερωτική ιστοσελίδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, θα πρέπει κάποιος να έχει προβλήματα λειτουργίας του μυαλού του για να πει ότι η αύξηση της φορολογίας είναι θετική στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού, η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι ο κ. Αλεξιάδης παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει.

«Την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτι», επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας, ο υπουργός κάλεσε τη ΝΔ «να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο».

«Καταλαβαίνω πλήρως το τι ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία στα όσα κάνει η Κυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο» καταλήγει o κ. Αλεξιάδης. 

Πηγή: skai.gr