ΝΔ: Προβληματισμός για τη συγκυρία της παραγγελίας κατά του Γ. Αλαφούζου

Τον προβληματισμό της για τη χρονική συγκυρία της παραγγελίας δέσμευσης της περιουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, εκφράζει η ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως επισημαίνει η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου, ο έλεγχος πρέπει να γίνει, ωστόσο με αφορμή την αδειοδότηση των καναλιών «είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ 

«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά στον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο.

» Ο έλεγχος πρέπει να γίνει.

» Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

» Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης.

» Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».


Τι απαντά το Μαξίμου στη ΝΔ

«Η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορικά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου» απάντησε το Μέγαρο Μαξίμου στη ΝΔ.

«Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική» προσθέτει η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, σαφείς ποδοσφαιρικές προεκτάσεις στο θέμα της εισαγγελικής παραγγελίας δίνουν κύκλοι του Παναθηναϊκού.
Πηγή: skai.gr