Υπέρ δύο ανεξάρτητων κρατών στην Παλαιστίνη τάχθηκε ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στα Παλαιστινιακά Εδάφη ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.. Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Ράμι Χαμντάλα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. «Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Νωρίτερα, επισκέφτηκε
το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου». Σε λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στο Κοινοβούλιο.
Πηγή: skai.gr