Φίλης: Δύσκολη αλλά όχι ανέφικτη η συγκέντρωση 200 ψήφων στη Βουλή

«Είναι δύσκολο, αλλά όχι ανέφικτο» να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 200 βουλευτών για την υπερψήφιση της απλής αναλογικής, εκτιμά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή.

Σε περίπτωση που η αλλαγή στον εκλογικό νόμο περάσει με απλή και όχι με ενισχυμένη πλειοψηφεία δύο τρίτων, η απλή αναλογική θα ισχύσει από τις μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές και όχι από τις επόμενες.

Εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φίλης κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο για «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος» και εκτιμά πως σέρνουν την Φώφη Γεννημάτα, αλλά και ολόκληρη την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, «στο άρμα του Κυριάκου Μητσοτάκη», μετατρέποντας «ό,τι έχει απομείνει από ένα μεγάλο, ιστορικό ρεύμα σε δορυφόρο και βαστάζο της Δεξιάς». 

Στην συνέντευξη του, ο κ. Φίλης τάχθηκε υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας - κράτους, και κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16 για ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ. Σημειώνει, δε, ότι έχουν αποτυπωθεί για πρώτη φορά, τα πραγματικά κενά στην εκπαίδευση και τονίζει πως αυτές τις ημέρες ξεκινά η διαδικασία πρόσληψης 20.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Τέλος, αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και αυτή οφείλει να υπηρετεί το ΤΑΙΠΕΔ".
Πηγή: skai.gr