Κατρούγκαλος: Δεν συζητάμε καν περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας

Εκτός της ατζέντας της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς για τα εργασιακά, βρίσκεται σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, το ζήτημα περαιτέρω ελαστικοποίησης της αγοράς εργασίας, ενώ το Υπουργείο δεν θα δεχτεί και περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας.

Κόκκινη γραμμή αποτελεί για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας, οποιαδήποτε περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ότι το συγκεκριμένα θέμα είναι εκτός ατζέντας της επικείμενης διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

«Για την επικείμενη διαπραγμάτευση δεν θα δεχτούμε καν να συζητήσουμε ζητήματα mini jobs, δηλαδή, περαιτέρω ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, γιατί έχουμε εξασφαλίσει εκ των προτέρων ότι δεν θα συζητηθεί κάτι τέτοιο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εργασίας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Δελή από το ΚΚΕ.

Ο κος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το «μενού» της διαπραγμάτευσης περιλαμβάνει τρία ζητήματα και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τις ομαδικές απολύσει και τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Αναφορικά με την καυτή πατάτα των ομαδικών απολύσεων ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αποκάλυψε ότι η μέθοδος της κυβέρνησης και του υπουργείου για να αντικρούσεις τις υπερβολικές απαιτήσεις ιδίως του ΔΝΤ, θα είναι η ορθή επιχειρηματολογία με τον ίδιο τρόπο που το έπραξαν και για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών με στόχο την απόσυρση του μέτρου της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

«Για τις ομαδικές απολύσεις η τακτική μας απέναντι στον ακραίο παίκτη - το ΔΝΤ -είναι να επαναλάβουμε την απομόνωσή του όπως πράξαμε στο ασφαλιστικό, που επέμεναν να αποκρούουν οποιαδήποτε αύξηση εργοδοτικών εισφορών που ήταν αναγκαία για τη διατήρηση των συντάξεων στα επίπεδά τους και μίας λελογισμένης και μικρής μείωσης και στο τέλος πετύχαμε τον επιδιωκόμενο στόχο για αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα σήμαινε 30% μείωση στις επικουρικές συντάξεις», ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Βέτο υποστήριξε ο Υπουργός Εργασίας ότι προτίθεται να θέσει η Αθήνα και για τον περιορισμό στο δικαίωμα της απεργίας, το οποίο χαρακτήρισε «ιερό όπλο» των εργαζομένων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά