Βολές Πάγκαλου για Cosco και εκλογικό νόμο

Μύδρους εναντίον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Cosco και την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

«Το ερώτημα που τίθεται στο θέμα της Cosco, είναι όχι το αν είσαι με τους Έλληνες ή με τους Κινέζους, αλλά με το αν είσαι με την Ελλάδα ή με 200 - 300 κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές» σχολίασε ο κ. Πάγκαλος.

Σημείωσε μάλιστα ότι όλοι αυτοί οι συνδικαλιστές ήταν ΠΑΣΟΚ προηγουμένως και τώρα έγιναν ΣΥΡΙΖΑ και αυτούς προσπάθησε να εξυπηρετήσει «με την απίθανη ικανότητα που είχε να προσαρμόζεται σε λάθος στόχους» ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Όλα τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, όλοι αυτοί που διέφθειραν και διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι ετοιμάζονται να πάνε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, ο κ. Πάγκαλος ήταν χειμαρρώδης: «Η διαφθορά, η αναίδεια, και η αλαζονεία της εξουσίας και η νομή της εξουσίας που γίνεται από αυτό εδώ το συγκρότημα, ουδέποτε έχει γίνει από το ΠΑΣΟΚ, καθώς το ΠΑΣΟΚ είχε και κόμπλεξ. Αισθανόταν ότι ήταν κακό αυτό που γινόταν. Είχε αρχές το ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στις αρχές όταν ξεκίνησε, όπως και η ΝΔ είχε αρχές, πριν την εξουσία» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Αυτοί εδώ όμως ήταν γεννημένοι για να είναι έτσι. Όπως λέει και ο Καβάφης ήταν σαν από καιρό έτοιμοι, πρόθυμοι για όλα».

Ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τον εκλογικό νόμο απάντησε ότι δεν γνωρίζει και υπογράμμισε ότι δεν έχει «καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης», κατηγορώντας την πρώην παράταξή του για έλλειψη σοβαρότητας.

«Αν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε πράξη συνεργασίας με την εμβληματική σπείρα που βρίσκεται στην εξουσία θα έχω και άλλα επιχειρήματα εναντίον τους και θα τα χρησιμοποιήσω» τόνισε.

Ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε εναντίον της απλής αναλογικής, καθώς όπως ανέφερε, έχει ήδη εφαρμοστεί στην Ελλάδα το 1951 και την χαρακτήρισε καταστροφική.

Τοποθετήθηκε υπέρ ενός μεικτού συστήματος στα πρότυπα του γερμανικού και τόνισε ότι «δεν μπορεί να επαναληφθεί το σύστημα του γίγαντα της πολιτικής σκέψης, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος φαντάστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι για πάντα πρώτο και έβαλε ένα δώρο 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, το οποίο πλέον δεν μπορεί να υφίσταται. Ας πάρει ένα 20% - 30% το πρώτο κόμμα και ας σχηματίσει κυβέρνηση, αλλιώς θα κάνουμε εκλογές μέχρι να ψοφήσουμε».

Πρόσθεσε, δε, ότι όλο αυτό γίνεται για να μη βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να συνεχίσει ο Τσίπρας να είναι παράγοντας.

Τέλος, στην αναφορά του ονόματος του κου Παυλόπουλου, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε σκωπτικά:

«Άλλη σπουδαία προσωπικότητα αυτή, τον κάναμε και Πρόεδρο»
Πηγή: skai.gr