Θεοδωράκης: Tραγικές οι συνέπειες του Brexit - ασθενής κρίκος η Ελλάδα

Δημοψήφισμα με τραγικές συνέπειες για την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης για έξοδο από την ΕΕ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέρριψε ευθύνες για το Brexit σε «δημαγωγούς, λαϊκιστές, γραφειοκράτες και «όλους αυτούς που δεν θέλουν την Ευρώπη των λαών που ονειρευόμαστε και για αυτή παλεύουμε».

Αυτή την στιγμή, ο «ασθενής κρίκος» της Ευρώπης είναι η Ελλάδα, που δεν θα πρέπει να πληρώσει κάποιο τίμημα στον απόηχο του Brexit., είπε ο κ. Θεοδωράκης, που υπογράμμισε την ανάγκη για ταύτιση της εθνικής πολιτικής γραμμής με την ευρωπαϊκή.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει ακόμη πλήρες σχέδιο αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά πως «έχει να υπηρετήσει μία κομματική πολιτική», ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε τις βασικές θέσεις του Ποταμιού γύρω από την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Το Ποτάμι είναι θετικό στο «σπάσιμο» των περιφερειών, την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών με αντικατάστασή του με μικρότερο μπόνους και στο όριο του 3%.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε πως θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σύμπνοια από 200 βουλευτές αλλά διαμήνυσε πως είναι μία ευκαιρία για την Βουλή αυτή, να προσδιορίσει τα άρθρα που θα αλλάξουν στην επόμενη βουλή.

«Είναι μία περίοδος αναταραχής και αυτό που θα σώσει την χώρα μας είναι να υπάρχουν ισχυροί, εκσυγχρονισμένοι θεσμοί, έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενεές να λύνουμε τα προβλήματα αντί να τα μεταθέτουμε».

Κλείνοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως η αλλαγή του συντάγματος δεν είναι το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα της χώρας και θα πρέπει να αποτελεί «παράλληλη κουβέντα, όχι την μοναδική κουβέντα», στο ευρύτερο πλαίσιο τις διευθέτησης ποικίλων ζητημάτων όπως η παιδεία και η κοινωνική πολιτική».

Πηγή: skai.gr