Κουρουμπλής: Στόχος μία απελευθερωμένη, αυτόνομη κι αυτοδύναμη δημόσια διοίκηση

Η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας με την ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, αποτελούν βασικό στόχο της κυβέρνησης, δήλωσε απόψε από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ Κουρουμπλής συναντήθηκε με δημάρχους από την περιοχή καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη στους οποίους έστειλε το μήνυμα για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

« Η συνεργασία μας είναι κρίσιμο σημείο που μπορεί να συμβάλει στην ποιότητα του έργου και της δουλειάς που κάνει η αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στο πολυνομοσχέδιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση και το οποίο όπως είπε ήδη έχει παρουσιαστεί σε φορείς της αυτοδιοίκησης κάνοντας γνωστό ότι από την Τρίτη θα βγει σε δημόσια διαβούλευση.

«Επιλύει πάρα πολλά προβλήματα και ενισχύει την αποκέντρωση που είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση.

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αλλάξει το μοντέλο διοίκησης της χώρας με την επαναθεσμοποίηση της αποκέντρωσης και το κτίσιμο μιας πολυεπίπεδης διακυβέρνησης με ένα κεντρικό κράτος με αποκεντρωμένες και αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Από τα Χανιά ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι στόχος είναι «να χτίσουμε όλοι μαζί μια δημόσια διοίκηση απελευθερωμένη από τις επιδράσεις των κομμάτων, αυτόνομη και αυτοδύναμη».

Στην συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με τους δημάρχους των Χανίων παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ