Κόφτης Παυλόπουλου στη σύνδεση συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα

Aπέκλεισε κατηγορηματικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε ενδεχόμενο σύνδεσης της συνταγματικής αναθεώρησης με δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Προκόπης Παυλόπουλος παρενέβη αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκαν οι δηλώσεις της Όλγα Γεροβασίλη και το μήνυμα που εστάλη προς το Μέγαρο Μάξιμου είναι ότι υπάρχει «απαγορευτικό» για αλλαγές στον συντακτικό χάρτη της χώρας μέσω δημοψηφίσματος.

«Το Σύνταγμα αναθεωρείται δια τη διαδικασίας του, όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια αποπροσανατολισμού», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Γεροβασίλη.

Όπως ανέφερε
χαρακτηριστικά ο κ Λοβέρδος, η συζήτηση αυτή συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού, καλά τα είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ότι αυτά τα έκανε μόνο η δικτατορία, και μάλιστα δύο φορές.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε ότι το Σύνταγμα το απαγορεύει, ενώ δεν υπάρχει καν έμμεση μνεία στα θέματα δημοψηφισμάτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένας δημοκράτης θα χαρακτήριζε ‘‘εκτροπή’’ μια αντικυβερνητική διαδήλωση... Πρόκειται για εθνικιστική αριστερά τύπου Μαδούρο και Τσάβες», τόνισε εξάλλου για το Νίκο Φίλη μετά τη δήλωσή του περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Πηγή: skai.gr