«Σύντομα η ψήφιση του εκλογικού νόμου - Πιθανό δημοψήφισμα για Σύνταγμα»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ψηφιστεί σύντομα ο νέος εκλογικός νόμος ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ενώ άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος, αυτή τη φορά για το Σύνταγμα.

«Σύντομα (θα γίνει) η ψήφιση του εκλογικού νόμου δεν θα είναι μακριά. Δεν ξέρω αν θα είναι σε δυο μήνες ή τρεις μήνες αλλά το ‘’σύντομα’’ δεν σημαίνει σε ένα χρόνο... Θέλουμε ο εκλογικός νόμος να είναι ψηφισμένος πολύ μακριά από τις εθνικές εκλογές» σχολίασε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Όπως εξήγησε η κ. Γεροβασίλη, οι προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο στις 24 Ιουλίου. «Σύντομα θα κατατεθεί και η πρότασή μας για τον εκλογικό νόμο. Στόχος της κυβέρνησης είναι ευρύς διάλογος και η ευρύτατη δυνατή συναίνεση» σχολίασε.

«Είναι πολύ πρόωρο για τις αλλαγές στη Συνταγματική αναθεώρηση» διευκρίνισε πάντως η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Η πρόθεση είναι ο διάλογος να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο» είπε.

Η κυβερνητική
εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι θεσμοί ποτέ δεν έθεσαν ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και «όσα γράφτηκαν είναι για να χτυπηθεί η κυβέρνηση και να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι.» «Πρόκειται για ζήτημα που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει δυσαρέσκεια εναντίον της κυβέρνησης και να αξιοποιηθεί πολιτικά από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη» υποστήριξε.

Τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας ώστε από αύριο να ξεκινήσουν οι εγκρίσεις από τα Κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών χωρών, ανακοίνωσε ακόμη η Όλγα Γεροβασιλη.

Για τα δυο τελευταία προαπαιτούμενα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα υπογράφει μνημόνιο κατανόησης για την αξιοποίηση του Ελληνικού ανάμεσα στο Ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία Lamda Developnet . Διευκρίνισε ωστόσο ότι η καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή της τελικής συμφωνίας είναι στις 16 Νοέμβριου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι έχουν ήδη προωθηθεί οι σχετικές ρυθμίσεις.

Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε
επίσης ότι το δεύτερο θέμα που είναι σε εκκρεμότητα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση είναι και εκείνο των αλλαγών στην Υπηρεσία Πολικής Αεροπορίας και η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε στη Βουλή.

Αντίδραση ΝΔ

«Την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την έχει μάθει πλέον καλά ο Ελληνικός λαός για τα ψέματα και την ανικανότητά της. Καλά θα κάνει η κυρία Γεροβασίλη να μας πεις τι έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για τον 13ο και 14ο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις, το lock out και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προκειμένου να παραμείνει ο κ. Τσίπρας στην καρέκλα του», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ολοκλήρωση της δήθεν, εδώ και εβδομάδες, "κλεισμένης αξιολόγησης” καθυστερεί γιατί υπήρχε συμπληρωματικό μνημόνιο» ανέφερε από την πλευρά της η ΝΔ δια του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων του κόμματος Χρήστου Σταϊκούρα.
Πηγή: skai.gr