Θεοδωράκης για Κυρίτση: Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ πλήττεις τον πλούσιο «κοτεράτο»;

«Όταν οι υπουργοί λένε πως ‘‘ό,τι ψηφίσαμε είναι έγκλημα’’ είναι σαν να καλούν σε ανυπακοή» τόνισε τη Δευτέρα στο Mega ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για τις αναφορές Κυρίτση περί «μενουμευρωπαίων» ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «μερικοί ‘‘φευγουμευρωπαίοι’’ έχουν την εξής σκέψη: ‘‘χωθήκαμε, περνάμε καλά, κάνουμε προσλήψεις κάνουμε ό,τι μάς λέει και ο Σόιμπλε δεν πρέπει να πλασάρουμε και ένα αφήγημα στους φτωχούς; τους λένε: ‘‘κατά βάθος εσένα αγαπάμε’’».

«Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ ποιον πλήττεις πιο πολύ, τον πλούσιο ‘‘κοτεράτο’’, ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε λαθρεμπόριο, λίστες και φοροδιαφυγή δεν υπάρχουν αποτελέσματα και οι πολίτες πληρώνουν φόρους εξήγησε.

«Η αυταπάτη έχει ως κύριο συστατικό την απάτη. Δεν προσγειώνονται στην πραγματικότητα» είπε με σημασία.

«Τα λεφτά των αποκρατικοποιήσεων καθυστερούν, γιατί οι υπουργοί δεν υπογράφουν» παρατήρησε δε.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με πλαστά πτυχία πρέπει να φύγουν. «Είναι κλείσιμο του ματιού ότι δεν πειράζουμε το δημόσιο» είπε για την κυβέρνηση. «Εμείς ζητούμε αυστηρή αξιολόγηση και απομάκρυνση των ανίκανων, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες παιδιά που μεταναστεύουν» παρατήρησε.

Όσον αφορά τα σενάρια που θέλουν τον Κώστα Σημίτη να ηγείται ενός ευρύτερου κεντροαριστερού συνασπισμού, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι ο κ. Σημίτης «είναι από τα ελάχιστα κεφαλαία της χώρας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

«Μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος για τη χώρα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, μην τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια, το μπόι του είναι πολύ μεγαλύτερο» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr