Αντιπαράθεση για τον Κυρίτση - ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατέψουμε τους αδύναμους

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προκάλεσαν οι αναφορές του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Γιώργου Κυρίτση, και στον ΣΚΑΪ, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να μετακυλήσει τα βάρη στους «Μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκαλεί, και στους «ευπορότερους». H Nέα Δημοκρατία έκανε λόγο για αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε ότι «θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα προστατέψει τους αδύναμους».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ σημειώνει ότι «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα, το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η βουλιμία για εξουσία τους οδηγεί στο να διχάζουν τους Έλληνες.

«Το κάνουν συνειδητά. Το κάνουν απροκάλυπτα. Το κάνουν κυνικά. Αυτή είναι η στρατηγική τους» πρόσθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως επικίνδυνη «για την ενότητα των Ελλήνων, για το παρόν και το μέλλον της χώρας».

«Θα προστατεύσουμε τους αδύναμους»

Απαντώντας, η Κουμουνδούρου στηρίζει εμμέσως τις δηλώσεις Κυρίτση, αναφέροντας ότι η ΝΔ «αντιστρατεύεται μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προστατεύει τους αδύναμους, θα κατανέμει δίκαια τα βάρη και θα μεριμνά για εκείνους που επλήγησαν από τη διακυβέρνησή της.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, κατηγορώντας τη ότι διόγκωσε την ανεργία, τσάκισε τα αδύναμα στρώματα, κατέστρεψε το κράτος πρόνοιας και οδήγησε χιλιάδες πολίτες σε απόγνωση.

«Αυτό είναι το
πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη. Επίθεση στα φτωχά και μεσαία στρώματα, απολύσεις, ασυλία στους μεγαλο-φοροφυγάδες και τους διαπλεκόμενους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άραγε τον Στ. Παπασταύρου, τη λίστα Λαγκαρντ ή την τροπολογία-δώρο στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια των καναλαρχών;» υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

«Είμαστε και φαινόμαστε»

Σημειώνεται ότι στην «Αυγή» ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής έγραψε άρθρο υπό τον τίτλο «Είμαστε και φαινόμαστε».

Ο πρόσφατα ορκισμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – μετά την παραίτηση της Β. Κατριβάνου – υποστήριξε ότι η βαριά φορολογία στοχεύει αυτούς που ψήφισαν «Ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Κυρίτσης έκανε λόγο για μια συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη».
Πηγή: skai.gr