Παπανδρέου: Όσοι έσκιζαν μνημόνια, τσακώνονται τώρα για το ποιος ήταν περισσότερο λαϊκιστής

Σε πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, λέγοντας ότι «όσοι έσκιζαν τα μνημόνια, είτε στα Ζάππεια, είτε με ένα άρθρο και ένα νόμο, τώρα τσακώνονται για το ποιος ήταν περισσότερο λαϊκιστής ως αντιπολίτευση και υπεύθυνος ως κυβέρνηση». 

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «γελάει ο κόσμος, αλλά με πίκρα» και πως «θα ήταν πραγματικό αστείο, αν η στάση τους από το 2010 δεν είχε κοστίσει στη χώρα άλλα δύο και δύσκολα μνημόνια».
Τόνισε ότι «δεν αισθάνομαι δικαιωμένος, αλλά σήμερα έχω κάθε δικαίωμα να αισθάνομαι οργή» και εξήγησε: «Με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνησή μου, η Ελλάδα μπορούσε να είχε διαβεί τον κάβο των μνημονίων στην χειρότερη περίπτωση το 2014, αλλά ακόμα βολοδέρνει».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά, αλλά και σε κάποιους «ομοϊδεάτες τους στο ΠΑΣΟΚ», καταλογίζοντάς τους ότι «έβλεπαν ως ευκαιρία την εκμετάλλευση του πόνου του λαού, με στόχο την κατάκτηση της καρέκλας». «Πού ήταν τότε να βοηθήσουν πραγματικά να τελειώνουμε μία ώρα αρχύτερα ως χώρα με την κρίση;», διερωτήθηκε.

«Όλοι πλέον παραδέχονται αυτό που χρόνια υπογραμμίζαμε και κανείς δεν μας άκουγε», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Αν στοιχειωδώς είχε στηριχθεί η προσπάθειά μας το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα είχε προ πολλού βγει και από την κρίση και από τα μνημόνια», είπε. Αναφερόμενος στην κεντροαριστερά, τόνισε ότι «αφήνουμε τα ατελείωτα κεντροαριστερά μπρος-πίσω, σε όσους έχουν καιρό για χάσιμο».
Πηγή: skai.gr