Μοσκοβισί: Ανάγκη συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα

Την ανάγκη να υπάρξει «μια συνολική συμφωνία» για την Ελλάδα στο Eurogroup εξέφρασε την Τρίτη ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«H ελληνική
προσπάθεια υπήρξε σημαντική, θαρραλέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup, χαιρετίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο γάλλος επίτροπος πρόσθεσε ότι στη συμφωνία αυτή θα «πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι θεσμοί» σε μια έμμεση αναφορά στο ΔΝΤ. 

Ένα πρόγραμμα βοήθειας χωρίς τη συμμετοχή ΔΝΤ δεν είναι επιλογή διεμήνυσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Aπό την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις εξέφρασε την ελπίδα ότι σήμερα θα επιτευχθεί συμφωνία «επί της αρχής» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

«Στόχος είναι να φθάσουμε σε συμφωνία που θα δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Χρειαζόμαστε ένα ‘‘ολοκληρωμένο πακέτο’’ για την Ελλάδα» επισήμανε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν

«Δεν θα είναι εύκολο το Eurogroup...» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πέτερ Καζιμίρ

Πηγή: skai.gr