Μετά τον Σπίρτζη και ο Τσιρώνης δακρύζει για τις αποκρατικοποιήσεις

Επιδημία λυγμών φαίνεται πως έχει πέσει στην κυβέρνηση, αφού μετά τον πόνο ψυχής του Χρήστου Σπίρτζη για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σήμερα και ο Γιάννης Τσιρώνης, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υποστήριξε ότι θα κλάψει αν πουληθεί έστω και μία μετοχή της.

«Θα κλάψω αν πουλήσω μια μετοχή της ΔΕΗ αλλά είναι καλύτερο από το να πουλήσω ένα ολόκληρο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Έχει μεγάλη διαφορά η αξιοποίηση από το ξεπούλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

Ενώ και για την ΕΥΔΑΠ, η οποία είναι ενταγμένη επίσης στην δεύτερη ομάδα ΔΕΚΟ που είναι υπό διαβούλευση με τους Θεσμούς πότε και πώς θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο, ισχυρίστηκε ότι «ναι, το νερό δεν θέλουμε να πουληθεί, αλλά τουλάχιστον έχουμε εξασφαλίσει το 51% να παραμένει στο δημόσιο με απόφαση του ΣτΕ».

Μειδιάματα στους βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσε και η αναφορά του κ. Τσιρώνη στη φίλη του την Ντίνα τη γυμνάστρια, στην οποία μεταξύ άλλων ευχήθηκε και χρόνια πολλά για την ονομαστική της εορτή.

«Κανείς σας δεν είπε από πού προήλθε η κρίση. Ήρθα να δείξω τους ενόχους που έριξαν τη χώρα μου στα βράχια, αλλά ήρθε η Ντίνα, μια γυμνάστρια από αυτές τις άχρηστες όπως λέτε εσείς που δουλεύουν στα δημόσια σχολεία και μου είπε ο ΣΥΡΙΖΑ πότε θα τιμωρήσει τους φταίχτες και κατάλαβα ότι είχα πέσει κι εγώ στην παγίδα να καταγγέλλω», σημείωσε.

Ο κ. Τσιρώνης πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει στην αντεπίθεση για τη διάταξη που αφορά στους δασικούς χάρτες και επιδεικνύοντας έναν, κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι κρατούσαν «ομήρους της διαφθοράς» τους πολίτες.

«Πιστεύετε τους κάναμε μάγια και μας ψήφισαν ή ότι ακούν οι πολίτες τις αρλούμπες των καναλιών; Έβλεπαν πάντα τη διαφθορά, τη σπατάλη, τα θαμμένα πορτοκάλια, άκουγαν τα λαμόγια να καυχιόνται ότι έχουν κονέ με τον υπουργό Κλεφτο...», σχολίασε καυστικά.

Επιχειρώντας δε να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να αποσείσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ασύστολων ψευδών και ανακολουθίας στις υποσχέσεις τους, πρόσθεσε: «Μπορεί να γονατίσαμε το καλοκαίρι και να μην κάναμε όλα μας τα όνειρα πραγματικότητα αλλά τουλάχιστον δεν τα παρατήσαμε».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά