Συγγνώμη Κουτσούκου σε Αλεξιάδη. «Η φράση μου ήταν καφενείου κι όχι για τη Βουλή»

Γύρω από το περιεχόμενο ανδρικών παντελονιών κινήθηκε η κουβέντα τις βραδινές ώρες στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, κατά τη β’ ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης.

Πρωταγωνιστές της συζήτησης ήταν ο Τρύφων Αλεξιάδης κι ο Γιάννης Κουτσούκος, με αφορμή τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό κατά την εμπλοκή του στον χθεσινό καυγά του πρώτου με τον Χάρη Θεοχάρη.

«Είπε ο υπουργός σε έναν βουλευτή ότι έφερε τροπολογία και τα πήρε και δεν ντρέπεται που την κρατάει ακόμα; Αλλά προφανώς δεν έχει τίποτα κάτω από τα παντελόνια του για να τη σκίσει», ήταν η επίμαχη φράση του κου Κουτσούκου εν μέσω του απόλυτου χάους που επικρατούσε στην αίθουσα.

Η φαρμακερή αυτή ατάκα έγινε κόκκινο πανί για τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος άδραξε σήμερα την ευκαιρία να ζητήσει από τον βουλευτή εξηγήσεις.

Ο Γιάννης Κουτσούκος χωρίς να μασήσει καθόλου τα λόγια του, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον κο Αλεξιάδη, αποδίδοντας την επίμαχη αιχμή του στο εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πέμπτης, αλλά ομολογώντας πως σε κάθε περίπτωση δεν έπρεπε να την έχει εκστομίσει.

«Κύριε υπουργέ, είμαι από εκείνους που πιστεύω ότι όταν οι πολιτικοί άνδρες και γυναίκες κάνουν λάθη πρέπει να τα αναγνωρίζουν.

Εγώ λοιπόν είπα νωρίτερα ότι χθες ήταν μία συνεδρίαση που φορτίστηκε ιδιαίτερα κι ακούστηκαν φράσεις που δεν τιμούν το κοινοβούλιο και ζήτησα συγγνώμη αν κι εγώ προσέβαλα κάποιους. Όπως κι αν έχουν περιγράψει τα ΜΜΕ την έκφραση που χρησιμοποίησα είναι του καφενείου και ζητώ συγγνώμη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουτσούκος, λύνοντας την παρεξήγηση.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην κυβέρνηση, επειδή όπως υποστήριξε εξαιτίας της στάσης που κράτησε ως αντιπολίτευση ψηφίστηκε τελικά το Μάρτιο του 2014 η αποκαλούμενη ως «σκανδαλώδης τροπολογία» με την οποία απαλλάχθηκαν από πρόστιμα μαμούθ επιχειρήσεις στις οποίες είχαν επιβληθεί έπειτα από ελέγχους και για την οποία Τρύφων Αλεξιάδης και Χάρης Θεοχάρης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
   
«Δεν φέρνουμε διάταξη δεν έχει κανένα νομικό και φορολογικό περιεχόμενο πλέον για υποθέσεις που έχουν τακτοποιηθεί. Το έγκλημα έγινε. Το δημόσιο έχασε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και παραμένουν οι ευθύνες για εκείνους που ψήφισαν αυτή την τροπολογία», ήταν η απάντηση του κου Αλεξιάδη, υπεραμυνόμενος.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά