Στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του αγωγού TAP ο πρωθυπουργός

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα εγκαινιάσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ στο ελληνικό έδαφος.

Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στη συμπρωτεύουσα το πρωί στις 10.30, οπότε και θα μεταβεί στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ στη συνέχεια, στις 12.45, θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι. Στις 3μμ ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην κεντρική εκδήλωση και θα ακολουθήσει η τελετή υπογραφής στον Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Παρών στην τελετή εγκαινίων θα είναι και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, η επίσκεψη του κ. Σέφτοβιτς αναδεικνύει τη σημασία του τομέα της ενέργειας για τη χώρα μας και την σημαντική συμβολή που μπορεί να έχει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Στα εγκαίνια θα παραστούν επίσης αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου από τις χώρες που εμπλέκονται στο έργο (Αλβανία και Ιταλία), των λοιπών κρατών του Νοτίου Διαδρόμου και της Βουλγαρίας.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής Υλοποίησης Έργου (Project Implementation Committee) που έχει συσταθεί στο πλαίσιο της Τριμερούς Συμφωνίας Ελλάδος, Αλβανίας και Ιταλίας για τον αγωγό TAP.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη για τη Σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μαζί με το Γάλλο προεδρο Ολάντ, τον γερμανό αντικαγκελάριο Γκάμπριελ, τον ιταλό πρωθυπουργό Ρέντσι, και τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα.

Την ερχόμενη Δευτέρα
και Τρίτη ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί η Παγκόσμια Σύνοδος της «Διεθνούς Διαφάνειας», κατά την οποία προγραμματίζεται συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν. Στην Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται και η Άνγκελα Μέρκελ.
Πηγή: skai.gr