Δραγασάκης: Μία επιτυχής συμφωνία θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή

Μια επιτυχής συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή, υποστήριξε, μιλώντας στη Ναυτεμπορική, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, στον σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου για την επόμενη μέρα κεντρική θέση κατέχουν οι επενδύσεις, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η στήριξη του κοινωνικού κράτους.

Εκτιμά μάλιστα ότι οι πόροι που θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία εντός του τρέχοντος έτους θα κυμανθούν μεταξύ 9 και 12 δισ. ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης αποδέχεται ότι πλέον δεν είναι εφικτό το «κούρεμα» του χρέους, τονίζει όμως ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μία λύση για το χρέος που θα εξυπηρετεί συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το κριτήριο της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, τη θωράκιση της χώρας από μελλοντικούς κινδύνους, τη δεσμευτικότητα και την αντικειμενικότητα.

Παράλληλα, στη συνέντευξη του ο κ. Δραγασάκης αποκαλύπτει την ανάπτυξη ενός πλέγματος πέντε νομοσχεδίων κατά της φοροδιαφυγής και του «μαύρου» χρήματος, τα οποία θα αφορούν την καθιέρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τον νόμο για το πόθεν έσχες, τον νόμο για το πολιτικό χρήμα, τον νόμο για τους μάρτυρες του δημοσίου συμφέροντος και την αναθεώρηση του νόμου για την «ποινική συνδιαλλαγή».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές, αναφέρει πως «δεν μας απασχόλησε ποτέ» και πως «η παρούσα κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας».
Πηγή: skai.gr