Συνάντηση Τσίπρα με αμερικανό υφΥΠΟΙΚ – ΗΠΑ: «Ουσιαστική ελάφρυνση» χρέους

Τη θέση τους για «ουσιαστική ελάφρυνση» του χρέους επανέλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενόψει της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις αμερικανό υφυπουργό Οικονομικών Νέιθαν Σιτς (φωτό) που επισκέπτεται τη χώρα μας. H συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αμερικανό υφυπουργό πραγματοποιείται στο πλαίσιο περιοδείας του κ. Σιτς στην Ευρώπη, ενώ μετέπειτα ο αμερικανός αξιωματούχος θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο κ. Σιτς θα έχει συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και φορείς του ιδιωτικού τομέα, ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ενώ θα συζητήσει και την κατάσταση που διαμορφώνεται στις διαβουλεύσεις με την Ευρώπη για «ουσιαστική ελάφρυνση» του χρέους.



Στο μεταξύ, στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκεται την Πέμπτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων. Πέρα από τις επενδύσεις η προσοχή στρέφεται και στη ρύθμιση του χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό,
σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και την Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ.

Τις σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέουςπου επικρατούν πέραν του ΔΝΤ και στην Ευρώπη, καταγράφει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) σε έγγραφο που συνέταξε για λογαριασμό του Eurogroup.

«Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα "πραγματικό κούρεμα" του ελληνικού χρέους» διεμήνυσε στο μεταξύ την Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για συμφωνία στο Eurogroup σε δύο εβδομάδες.
Πηγή: skai.gr