Νέα σύννεφα στις σχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ

Τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζει η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να παραχωρήσει με βουλευτική τροπολογία κτήρια των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Παλαιό Φάληρο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Βασίλη Κόκκαλη, να ζητάει εταιροχρονισμενα την απόσυρση της απόφασης μέσω δικής του τροπολογίας.

Έχοντας προφανώς επίγνωση του σάλου και των αντιδράσεων που θα προκαλούσε μια τέτοια ρύθμιση η κυβέρνηση επιχείρησε δια της βουλευτικής τροπολογίας να αποφύγει τόσο τη συζήτηση στις επιτροπές όσο και την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Έτσι η σχετική ρύθμιση που έχει ξεσηκώσει ήδη τους δημάρχους του παραλιακού μετώπου εισήχθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα ως εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία μόλις την Πέμπτη, κι ενώ είχε ήδη αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Η συζήτησή της μάλιστα είχε παραπεμφθεί για την Παρασκευή , ημέρα απεργίας των δημοσιογράφων με αποτέλεσμα να μην υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα.

Οι ΑΝ.ΕΛ είχαν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις γειτνιάζουν με χώρους άθλησης νέων αθλητών και παιδιών τα οποία πλέον θα πρέπει να συνυπάρχουν με κλούβες και κρατουμένους, καθώς και για το γεγονός ότι κατά την άποψή τους η παραχώρηση των ακινήτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπονομεύει την προσπάθεια της παραλιακής ζώνης. Δέχτηκαν ωστόσο να υπερψηφισουν την επίμαχη τροπολογία υπό τη δέσμευση των αρμοδίων Υπουργών ότι θα υπάρξει διόρθωση.

Ή περίφημη διόρθωση όμως δεν ήρθε ποτέ, προκαλώντας τον έντονο εκνευρισμό στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ, με απόκρυψη αποκορύφωμα την άνευ προηγουμένου αντίδραση του Βασίλη Κόκκαλη να καταθέσει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δική του τροπολογία με την οποία ζητούσε να καταργηθεί εκείνη των συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε ψηφιστεί μόλις μία ημέρα προηγουμένως.

Η τροπολογία του κ. Κόκκαλη δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο εκνευρισμός στις τάξεις των ΑΝ.ΕΛ να χτυπήσει κόκκινο προκαλώντας νέους τριγμούς στις σχέσεις των δύο συγκυβερνωντων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά