Κατρούγκαλος: Το νέο ασφαλιστικό δίνει τα μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης στην Ευρώπη

Τις αναλογιστικές μελέτες στις οποίες στηρίχθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο κατέθεσε στις συναρμόδιες Επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά του σχεδίου του, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη που να εξασφαλίζει μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης, ειδικά για μικρά και μεσαία εισοδήματα».

Σημείωσε, δε, ότι πρόκειται για ελληνική μεταρρύθμιση και δεν υπαγορεύτηκε, όπως υπαινίσσεται η ΝΔ, από κανέναν.

«Δεν θα είναι μόνο περικοπές, αλλά εξασφαλίζει και την προστασία των συνταξιούχων τόσο ως προς τις κύριες, όσο και στις επικουρικές, σε ποσοστό 90%», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ επέμεινε ότι το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή με τη διαδικασία της β’ ανάγνωσης, ενώ σήμερα το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει για την ημέρα ψήφισής του στην Ολομέλεια, με όλες τις πληροφορίες πλέον να συγκλίνουν ότι αυτό θα συμβεί το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται ότι για την απουσία των επίμαχων μελετών είχε ασκηθεί σφοδρή κριτική στον κ. Κατρούγκαλο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ εξαιτίας της μη κατάθεσής τους το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικές πλήθος διατάξεων του νομοσχεδίου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά