Κλείσιμο

Πολιτικές κορώνες στην 6η επέτειο της τραγωδίας στης Marfin (upd)

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη από την τραγωδία με τρεις νεκρούς στο κτήριο της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου.

Συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο και άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

«Nα αποδώσουμε τιμή στη μνήμη των νεκρών της Marfin αλλά αφού το κάνουμε αυτό να κοιτάξουμε ψηλά και να αποδώσουμε και τιμή στους 100.000 αγωνιστές εκείνης της εποχής που άρχισαν τον αγώνα εναντίον της μνημονιακής λαίλαπας», είπε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στη Βουλή μεταξύ του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ομόφωνη καταδίκη από το κοινοβούλιο των τραγικών γεγονότων στην Marfin.

«Σας διακόπτω, γιατί πήρατε το λόγο για να μιλήσατε επί της διαδικασίας κι αναφέρετε άλλα πράγματα», είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας και ζήτησε να μην αναγραφούν τα λεγόμενα στα πρακτικά.

«Σας ενοχλεί, αυτή είναι η ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους που κάηκαν» απάντησε ο κ. Βρούτσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαλαούρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «πετάει πυροτεχνήματα για λόγους εντυπωσιασμού».

Για θέατρο εκ της μέρους της ΝΔ έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ