Ζουράρις: Εμείς οι αριστεροί το ρουσφέτι το λέμε... ηθικό πλεονέκτημα (upd)

Aίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Ζουράρι, την οποία έκανε ορμώμενος από τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης για «φωτογραφικές» διατάξεις της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας.

Μιλώντας στις
Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Έρευνας της Βουλής, υποστήριξε ότι στην Αριστερά το ρουσφέτι το ονομάζουν «ηθικό πλεονέκτημα».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με το γνωστό ιδιόμορφο ύφος του ουσιαστικά υπερθεμάτισε για διατάξεις που χαρακτηρίζονται από την αντιπολίτευση ως ρουσφετολογικές, και προσπαθώντας να καθησυχάσει την υπουργό Σία Αναγνωτοπούλου, έκανε λόγο για... «φυσική ανάγκη.»

«Εμείς οι Αριστεροί έχουμε έναν έρωτα με την επιστημονίζουσα ορολογία. Κυρία Υπουργέ μην ταράζεστε με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Το ρουσφέτι είναι λίγο φυσικότερο και από τη φυσική λειτουργία του ανθρώπου, την αναπνοή. Το ρουσφέτι είναι αδύνατον να καταργηθεί εκτός και μας βάλουν τσιπάκι. Να το δεχθείτε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις.

Oι δηλώσεις Ζουράρη στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής έρχονται μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε από την αντιπολίτευση η φωτογραφική διάταξη, που τελικά αποσύρθηκε, και επί της ουσίας «αθώωνε» δια νόμου τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κώστα Φωτάκη, το νυν υπουργό Οικονομίας  Γιώργο Σταθάκη και όσους καθηγητές εμπλέκονται στην υπόθεση κακοδιαχείρισης κονδυλίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Παράλληλα
, μιλώντας στην επιτροπή ο  Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι επανερχόμενος στις καταγγελίες για άλλη η φωτογραφική διάταξη για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα, είπε χωρίς, να την κατονομάσει, ότι «η γυναικά του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμια.»

Στο μεταξύ, τη δυσφορία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση έχει προκαλέσει η χθεσινή (Τετάρτη) «καταιγίδα» άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών, που κατατέθηκαν πυροδοτώντας θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά