Γεροβασίλη: «Λεκτικό ατόπημα» οι απειλές Πολάκη κατά του δημοσιογράφου

«Λεκτικό ατόπημα» χαρακτήρισε την απειλή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά της ζωής δημοσιογράφου η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, αποδίδοντάς το «στην αγανάκτηση από συμπεριφορά ΜΜΕ».

Ο κ. Πολάκης,
σε νέο παραλήρημά του εναντίον των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης, την Τετάρτη, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αμαρουσίου, χαρακτήρισε τα κανάλια «βοθροκάναλα της διαπλοκής», ενώ για το δημοσιογράφο που είχε αντιπαρατεθεί μαζί του σε συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Υγείας το Δεκέμβριο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κανονικά έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη».

«Δεν είναι εκφράσεις που αντιστοιχούν σε δημόσιο λόγο. Ως λεκτικό ατόπημα θα το έβλεπα... Ωστόσο, θα πρέπει να πούμε το εξής: Κανείς, ούτε πολιτικός, ούτε από την πλευρά της δημοσιογραφίας, δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο και δεν πρέπει να βρίσκεται. Δημόσια κριτική οφείλεται να ασκείται σε όλους» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εγώ άκουσα προσεκτικά την ομιλία του κυρίου Πολάκη, ο οποίος, βεβαίως ήταν αγανακτισμένος από συμπεριφορά ΜΜΕ απέναντι σε υπουργό και διατυπώσεις που λέχθηκαν -και υπάρχουν στο βίντεο- οι οποίες δεν σχολιάζονται. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Ξέρετε, οποιαδήποτε κριτική και απέναντι στους δημοσιογράφους -και μάλιστα εμένα μου καταλογίστηκε προσφάτως ότι είναι προσπάθεια παρέμβασης, αλίμονο, δεν μπορώ να το διανοηθώ… Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να καταλάβουν οι πάντες είναι ότι κανείς δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο» πρόσθεσε.

«Κρινόμαστε όλοι. Κρινόμαστε από όλους. Αυτό θα πρέπει να είναι σαφές, για να κρατήσουμε σε ένα ύψος και το δημόσιο διάλογο, αλλά και τη δημοσιογραφική δεοντολογία» ανέφερε δε η Όλγα Γεροβασίλη.

Αντιδράσεις


«Δεν χρησιμοποιώ την ορολογία βοθροκάναλα ούτε την κρίνω» είπε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Επισήμανε ωστόσο πως συμφωνεί με την πολιτική ουσία των όσων είπε νωρίτερα ο κ. Πολάκης.

Αυθεντική έκφραση της κυβέρνησης Τσίπρα χαρακτηρίζει τον Παύλο Πολάκη σε ανακοίνωσή της η ΝΔ ενώ την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Υπάρχουν στοιχεία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι κοντά σε μια εθνολαϊκιστική λογική» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Πηγή: skai.gr