Κλείσιμο

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση για τη νέα «βροχή τροπολογιών»

Με τις έντονες διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης και συγκεκριμένα για την κατάθεση πλήθους άσχετων και εκπρόθεσμων τροπολογιών σε κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών για τις αεροπορικές μεταφορές.

Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα απαγορεύει την εισαγωγή άσχετων τροπολογιών σε κυρώσεις συμβάσεων, οι βουλευτές σύσσωμης της αντιπολίτευσης, άστραψαν και βρόντηξαν ομαδικά εναντίον της κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρση των 8 υπουργικών τροπολογιών.

Ενδεικτικό της δυσφορίας που επικρατούσε πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση των νομοσχεδίων, ήταν το δηκτικό σχόλιο του προεδρεύοντος, Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σημείωσε με νόημα: «αρχίζει η περιπέτεια των τροπολογιών. Σε κάθε σύμβαση έχει από 2 -3 τροπολογίες. Αν τις συζητήσουμε χωριστά δεν θα τελειώσουμε ούτε του Αγίου ποτέ».

«Μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζεται σαν θεματοφύλακας του Συντάγματος αλλά το καταπατά βάναυσα», τόνισε φανερά ενοχλημένη η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, που αντέδρασε πρώτη, ζητώντας την απόσυρση των τροπολογιών και την τήρηση του Συντάγματος.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την κυβερνητική πρακτική, ο Σίμος Κεδίκογλου από τη ΝΔ, εστιάζοντας τα βέλη του στον Υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά για την τροπολογία που επιτρέπει αποσπάσεις υπαλλήλων της ΕΡΤ σε δημόσιους φορείς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, προειδοποιώντας τους υπουργούς να μην διανοηθούν να εισάγουν κι άλλη τροπολογία.

Με «ξεκούρδιστη μπάντα» παραλλήλισε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι «και η κακή νομοθέτηση έχει τα όριά της».

«Πρόκειται για παραβίαση Συντάγματος και ευτελισμό της Βουλής και δεν σκοπεύουμε να ανεχτούμε να νομοθετούν οι υπουργοί όπως, όποτε θέλουν και με όποια σκοπιμότητα», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καρράς της Ένωσης Κεντρώων.
Πηγή: skai.gr