Αντιπολίτευση για κόντρα Σπίρτζη - ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλεί η διφορούμενη στάση της κυβέρνησης όσον αφορά την πολιτική του ΤΑΙΠΕΔ, με αιχμή και τις δηλώσεις του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη ο «οποίος καλεί το Ταμείο «να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις.»

"Τους ενώνει το μοίρασμα της εξουσίας"

Ο Τσίπρας υπέγραψε ιδιωτικοποίηση, ο Σπίρτζης ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ να μην γίνονται ιδιωτικοποιήσεις δηλώνει η ΝΔ για τη δήλωση του υπουργού Υποδομών κατά του ΤΑΙΠΕΔ.

«Ο κ. Τσίπρας υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός κ. Σπίρτζης καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να εγκαταλείψει τις επιλογές της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις ιδιωτικοποιήσεις. Τι τους ενώνει; Το μοίρασμα της εξουσίας και η κοινή τους αυταπάτη ότι μπορούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό» αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.   

"Τσίρκο" 

«Το ερώτημα που προκύπτει από τις δηλώσεις Υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά την Ελλάδα (Σπίρτζης, Δρίτσας) ή υλοποιεί την πολιτική του Σύριζα (Πιτσιόρλας) ή μήπως ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη (Τσίπρας);» διερωτάται το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν περιμένουμε βέβαια απάντηση. Είναι σαφές ό,τι το μόνο που τους ενώνει είναι η εμμονή να μείνουν κολλημένοι στις καρέκλες τους γι’ αυτό λένε ότι θέλει ο καθένας να ακούσει. Η κατάσταση της Κυβέρνησης αποτυπώνεται με μια λέξη: ΤΣΙΡΚΟ» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του" 


«Η κυβέρνηση καλεί το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει την πολιτική που η ίδια υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι. Είναι σαν να βλέπουμε την ταινία "Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στα μέτρα του"», με τίτλους τέλους "Μας συγχωρείτε που σας κοροϊδεύουμε αλλά η καρέκλα στο Μαξίμου είναι γλυκιά»". Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχετε προηγούμενο. Μα που απευθύνεστε νομίζετε; Σας έχει απαξιώσει κάθε Έλληνας πολίτης με τα πεπραγμένα σας. Δεν το αισθάνεστε;» αναφέρει σκωπτικά από την πλευρά της Ένωσης Κεντρώων ο Γιάννης Καλλιάνος.

«Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ (...) Να φύγουμε από την αύξηση της φορολογίας και να μπούμε σε άλλη συζήτηση, να υπάρξει ανάπτυξη, να αυξηθεί το ΑΕΠ, να μη μοιράζουμε τη μιζέρια μας» ήταν η έμμεση απάντηση του προέδρου του Ταμείου Στέργιου Πιτσιόρλα στις νέες επικρίσεις του κ. Σπίρτζη. 

Σημειώνεται ότι τις προοπτικές
της συμφωνίας Αθήνας - COSCO εξήρε την Παρασκευή και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε σκωπτικά τις προηγούμενες θέσεις του Αλέξη Τσίπρα κατά της ιδιωτικοποιήσεις.  
Πηγή: skai.gr