Κλήση ΕΥΠ και ΑΔΑΕ ζήτησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ThomsonLeaks – «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ

Την κλήση στελεχών της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησαν ΝΔ, δια του Γιάννη Τραγάκη, και ΠΑΣΟΚ, δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, για την υπόθεση των υποκλοπών των συνομιλιών Τόμσεν και Βελκουλέσκου. Το αίτημα πάντως δεν έγινε δεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος, όπως
είπε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ευνομούμενο κράτος, και ότι δεν έκανε η κυβέρνηση την υποκλοπή.

«Με την εμφανισθείσα υποκλοπή προφανώς δεν αποδίδω ευθύνη στην κυβέρνηση ή ελληνική υπηρεσία, αλλά υπάρχει ένα θέμα που σχετίζεται με ελληνική επικράτεια και την ελληνική έννομη τάξη. Είναι αδιανόητο, παραβιάζει θεμελιώδεις ρήτρες εγγυητικές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και πρέπει η Επιτροπή να επιληφθεί... να καλέσουμε εδώ και την ΑΔΑΕ αν λειτουργεί, και τις υπηρεσίες που μπορεί να έχουν γνώση ΕΥΠ, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κλπ. γιατί η Βουλή πρέπει στείλει διεθνώς ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένα ευνομούμενο κράτος γιατί τώρα δείχνουμε ότι δεν υπάρχει διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών΄» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, με τον Γιάννη Τραγάκη να συμφωνεί εκ μέρους τη ΝΔ.

«Στις αρμοδιότητές
μας είναι κι ο έλεγχος της ΕΥΠ. Αυτή η υποκλοπή απ’ όπου κι αν έγινε η ΕΥΠ ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει αν έγινε, κι από πού έγινε, γιατί αλλιώς δείχνουμε σαν να μην είμαστε ευνομούμενο κράτος. Και η ΑΔΑΕ να προσκληθεί αν λειτουργεί. Προτείνουμε να γίνει ακρόαση και εμείς» τόνισε ο κ. Τραγάκης.

«Προσχηματικά αυτά που λέει η αντιπολίτευση – αντί να μιλάει για αφόρητες πιέσεις ΔΝΤ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας.

«Είναι εύσχημος τρόπος από την αντιπολίτευση να πετάξουμε την μπάλα στην κερκίδα ενώ είναι σαφές ότι ασκούνται αφόρητες πιέσεις από ένα μέρος του κουαρτέτου ενώ είμαστε σε τελική φάση αξιολόγησης» πρόσθεσε.

«Δεν άκουσα ούτε
από ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να έρθει στη φάση προς ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης ότι φέρονται κάποιοι να ασκούν τραγικές πιέσεις στην πατρίδα μας. Όλα τα άλλα είναι προσχηματικά, και μόνο θόρυβο δημιουργούν» τόνισε. «Στην παρούσα φάση δεν το θεωρώ προτεραιότητα» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι στην αίθουσα σημειώθηκε ένταση όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε να προσθέσει οτιδήποτε για υπόθεση Τσατάνη. Ο κ. Βενιζέλος τον κατηγόρησε ότι καταφρονεί την Επιτροπή, με τον υπουργό να τού απαντά ότι στην Ολομέλεια στην προ ημερησίας του είπε «ντροπή σου» κι ότι πλέον τον «έχει ικανό για κάθε απρέπεια», με αποτέλεσμα την έκρηξη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr