Βαριές καταγγελίες από Το Ποτάμι για το κόστος κατασκευής του Hotspot στη Χίο

Στις βαριές καταγγελίες του για το κόστος κατασκευής του Hotspot στη Χίο επανέρχεται Το Ποτάμι, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις δαπάνες που έγιναν, με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος του έργου υλοποιήθηκε χάρη σε δωρεές ή στο έργο ανδρών του στρατού. Αναρωτιέται επίσης πώς είναι δυνατό το κόστος να αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι η νικητήρια προσφορά ήταν χαμηλότερη του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, Το Ποτάμι διερωτάται γιατί η κατασκευή του Hotspot κόστισε τελικά 1,277 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η έκταση «παραχωρήθηκε από το Δήμο», ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης «διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια», τα κρεβάτια διατέθηκαν από στρατιωτικές μονάδες και τη φροντίδα των 30 στρεμμάτων την είχαν αναλάβει φαντάροι.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου διήρκεσε μόνο μία ημέρα, και τονίζει πως μολονότι η νικητήρια προσφορά ανήλθε σε 853.984 ευρώ – δηλαδή σχεδόν 400.000 ευρώ κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό – 20 μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου», που ανέβαζε το τελικό κόστος στα 1,277 εκατ. ευρώ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα Hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα», αναφέρει Το Ποτάμι.

Μάλιστα, καλεί τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα Hotspots, σημειώνοντας πως οι υποθέσεις που έρχονται στην επιφάνεια «φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».
Πηγή: skai.gr