Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά θα ζητήσει ο Τσίπρας - ΝΔ: Ευπρόσδεκτη η συζήτηση

Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στης Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις γύρω από το χώρο της Δικαιοσύνης και τη διαπλοκή, ζητά ο πρωθυπουργός με επιστολή που απέστειλε πριν από λίγο προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η συζήτηση θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν από την Παρασκευή.

Η σαφής ημερομηνία θα ανακοινωθεί επισήμως στις τρεις αύριο το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Βουλής κατά τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα ήρθε μετά και τις πρόσφατες πρωτοφανείς καταγγελίες της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην επιστολή του κάνει λόγο για προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν στους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης τις οποίες αποδίδει σε συγκεκριμένα κέντρα που όπως υποστηρίζει έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.



ΝΔ: Ευπρόσδεκτη η συζήτηση - Θα σε προσέλθει απολογούμενος ο κύριος Τσίπρας 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη και πως ο πρωθυπουργός θα προσέλθει απολογούμενος σε αυτήν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: 

«Ο κ. Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής. Στη συζήτηση αυτή, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, θα προσέλθει απολογούμενος.

Η συζήτηση είναι ευπρόσδεκτη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».
Πηγή: skai.gr - Αντώνης Αντζολέτος - Ναντίν Χαρδαλιά