Νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σκουρλέητς

Νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, από την Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα ρύθμιση θα αφορά σε καταναλωτές, οι οποίοι διαπιστωμένα δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς την εταιρία, εντασσόμενοι στην ισχύουσα ρύθμιση για 36 δόσεις με 10% προκαταβολή.

Επί της ουσίας η ρύθμιση θα αφορά σε αποπληρωμή με περισσότερες δόσεις και μικρότερα ποσά.

«Η κοινωνική ευαισθησία της ηγεσίας του υπουργείου και της ΔΕΗ είναι δεδομένη κι έχει φανεί κατ’ επανάληψη. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ανάγκη να δούμε και πιο ευέλικτους τρόπους για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Δηλαδή να δούμε εκείνους που παρά τις ρυθμίσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και πρέπει να τους βοηθήσουμε, ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να εισπράττει έστω και με πιο αραιό ρυθμό κάποια ποσά. Σύντομα θα μπορούμε να βελτιώσουμε την πολιτική μας και σε αυτό το θέμα», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Ο ίδιος πάντως χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Σκρέκας, σύμφωνα με τα οποία οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τον τελευταίο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο «γαλάζιος» βουλευτής απέδωσε το γεγονός όπως είπε στο ότι η μη πληρωμή «σκοτώνει την ΔΕΗ», εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία «προχωρούσε προεκλογικά σε παραινέσεις προς τους πολίτες να μην πληρώνουν φόρους που θα αλλάξουν.

«2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν οι ληξιπρόθεσμες προς τη ΔΕΗ στο τέλος του 2015, ενώ ένα χρόνο πριν ήταν 1,5 – 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Άρα αυξήθηκαν κατά 700 εκατομμύρια το τελευταίο δωδεκάμηνο εξαιτίας της κρίσης, των capital controls και της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση, η οποία δεν διαχωρίζει τον κακοπληρωτή από αυτόν που έχει πραγματική ανάγκη», είχε υπογραμμίσει νωρίτερα ο κ. Σκρέκας.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά