Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του

«Το Ποτάμι δε θα αδρανοποιηθεί περιμένοντας το Μεγάλο Κέντρο, τη μεγάλη κεντροδεξιά ή τη μεγάλη κεντροαριστερά», τόνισε ο Σταυρός Θεοδωράκης ανοίγοντας το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.

Στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, επισήμανε ότι το κόμμα «ούτε θα διαλυθεί, ούτε θα μοιράσει τα ιμάτιά του». Ο τόπος μας χρειάζεται όρθιους στους δρόμους, στην αγορά και όχι σε ένα γραφείο να επεξεργαζόμαστε σχέδια...

Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, προειδοποιώντας πως η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνα νερά. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέτυχε, πρέπει να φύγει» δήλωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο κύκλωμα των δημοσιογράφων που κατηγορούνται για εκβίαση. «Υπάρχει μια ακροδεξιά εφημερίδα-Ακροδεξιά. Εκθειάζει αυτή η εφημερίδα 2-3 συγκεκριμένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και βρίζει το Ποτάμι, ότι είναι όργανο συμφερόντων . Και ο ιδιοκτήτης αυτής της εφημερίδας συλλαμβάνεται ως εγκέφαλος μιας συμμορίας» σημείωσε. «Εκβιάζουν - παίρνουν λεφτά – τα δίνουν σε σάιτ – για να προβάλουν και αυτά με τη σειρά τους υπουργούς και να βρίζουν το Ποτάμι!» ανέφερε δε.

Στο πλαίσιο αυτό
, ζήτησε «να αφήσουν την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη να τα ερευνήσει τα πάντα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού καυτηρίασε και τη στάση της προέδρου της Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου που μήνυσε τον καθηγητή Νομικής Σταύρο Τσακυράκη για ένα άρθρο γνώμης. «Ο Σταύρος Τσακυράκης δεν είναι μόνος του. Να αποσύρει τη μήνυση αλλιώς να ξέρει η σύγκρουση θα είναι μετωπική» σημείωσε.

Το Σάββατο θα απευθύνουν χαιρετισμό στο συνέδριο οι πρόεδροι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 
Πηγή: skai.gr