Τσίπρας: Με ειλικρινή διάλογο θα βρούμε λύσεις για την πλειοψηφία των αγροτών (upd)

«Ελπίζω ότι μέσα από τον ειλικρινή διάλογο να βρούμε λύσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών για τα χαμηλά εισοδήματα» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου την αντιπροσωπεία των αγροτών από τα μπλόκα της Νίκαιας, του Προμαχώνα και των Μαλγάρων.

Τα τελευταία χρόνια, είπε ο κος Τσίπρας, υπήρξε μια μικρή πλειοψηφία αγροτών που είχε ευνοηθεί αλλά εσείς δεν είστε σε αυτούς.

Ο κος Τσίπρας τους είπε επίσης «γνωρίζω ότι διαφωνούμε σε πολλά σημεία αλλά ψάχνουμε να βρούμε λύση μέσα σε μια πολύ δύσκολη δημοσιονομική εξίσωση».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας έδωσες στον πρωθυπουργό μια φιάλη τσίπουρο με τον κο Τσίπρα να του απαντά ότι τον ήλιο και το τσίπουρο δεν θα μας τα στερήσει κανείς.

Τη συνάντηση έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας
επισήμανε ότι όταν μία ομάδα διαμαρτύρεται για κάποια θέματα θα πρέπει να επιλέγουμε το διάλογο και όχι τις διώξεις. Πιστεύω, πρόσθεσε, πως η κυρία Κουτζαμάνη κινήθηκε για την προστασία και τη στήριξη της νομιμότητας, αλλά πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε κινητοποιήσεις ομάδων.

Σχετικά με τις πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης στους αγρότες, ανέφερε "δεν μπορούμε να προστατεύσουμε το 5% του αγροτικού κόσμου, θα προστατεύσουμε το 90%
Πηγή: skai.gr