ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας είναι ο Δρ. Τζέκιλ – Μίστερ Χάιντ της Πολιτικής. Έχει κάνει το ψέμα 2η φύση του

«Ο κύριος Τσίπρας για άλλη μια φορά αποδεικνύεται θλιβερά κατώτερος των περιστάσεων: την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα επιλέγει το δρόμο του διχασμού, της συκοφαντίας και της λασπολογίας»,  σχολιάζουν κύκλοι της ΝΔ, σχετικά με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός απόψε από το βήμα της Βουλής, ενώ αργότερα το κόμμα εξέδοσε επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του».

«Κι όλα αυτά ενώ μόλις σήμερα το πρωί ζητούσε συνεννόηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση της εκτός ελέγχου κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και στην οποία ο ίδιος συνέβαλε με την πολιτική του», υπογραμμίζουν, επισημαίνοντας:

«Επιτίθεται ανοίκεια εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος αναλαμβάνει εδώ και ένα μήνα συνεχείς πρωτοβουλίες εντός κι εκτός Ελλάδας, ενίσχυσης της χώρας απέναντι στο εθνικό ζήτημα του προσφυγικού».

«Από τη μία ζητά συνεννόηση κι από την άλλη υβρίζει. Είναι ο δόκτωρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ της Πολιτικής», αναφέρουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν – σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τη λίστα Μπόγιαρνς: 

«Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής στάσης είναι ότι χρησιμοποίησε σήμερα στη Βουλή ως δήθεν αποδεικτικό των θέσεών του μια επιστολή η οποία λέει τα αντίθετα από αυτά που ισχυρίστηκε». 

Σημειώνεται ότι για την αναφορά του κ. Τσίπρα στο ζήτημα αυτό ζήτησε να τοποθετηθεί στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας.

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν είναι παρακολούθημα του προγράμματος του κ. Τσίπρα
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της απουσίας του κυρίου Μητσοτάκη από την συζήτηση στην Ολομέλεια, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του, από τη Συγγρού απαντούν ότι δεν πρόκειται για προ ημερησίας διάταξη, προγραμματισμένη συζήτηση, στην οποία όφειλε να είναι παρών κι ο αρχηγός ΝΔ. Αλλά και ότι σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν είναι παρακολούθημα του προγράμματος του κυρίου Τσίπρα.

Τέλος σημειώνουν ότι για την ίδια ώρα είχε προγραμματισθεί συνομιλία του κυρίου Μητσοτάκη με τον Κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη.

Πηγή: skai.gr