Δεκτή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση Σγουρίδη

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή Σγουρίδη

Δεκτή έγινε η παραίτηση του Π. Σγουρίδη, όπως μάλλον αναμένετο. Θα τον διαδεχθεί -σύμφωνα με πληροφορίες - η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο Π. Σγουρίδης είχε υποβάλει την παραίτησή του -από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- στη διάθεση του πρωθυπουργού, στις 17 Φεβρουαρίου, μετά τον σάλο και την έντονη ενόχληση που προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του περί παραπλάνησης των αγροτών από τον Αλ. Τσίπρα προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Τότε το Μαξίμου είχε ανακοινώσει ότι ο πρωθυπουργός θα ασχολείτο με το θέμα μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για τη Σύνοδο Κορυφής.

Η ενόχληση του κ. Τσίπρα - καθώς ενημερώθηκε άμεσα για τα λεγόμενα Σγουρίδη - ήταν εντονότατη, ζητώντας να ανασκευάσει ο υφυπουργός Υποδομών. Οι προσπάθειες του κ. Σγουρίδη τόσο μέσω ΣΚΑΪ όσο και με γραπτή δήλωση δεν ικανοποίησαν τον πρωθυπουργό, καθώς οι δηλώσεις του προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ υφυπουργού ήρθαν σε μία κρίσιμη για τις σχέσεις κυβέρνησης - αγροτών συγκυρία. 

«Οι πολιτικοί δυστυχώς δεν κρίνονται από αυτά που κάνουν αλλά από αυτά που έλεγαν. Αν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει. Όταν σου μιλάει κάποιος ορθολογιστικά δεν είναι καλός. Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και επειδή δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια» είχε δηλώσει με έμφαση ο Π. Σγουρίδης αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών. Περαιτέρω ούτε λίγο ούτε πολύ - απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου - ταύτισε τον Αλ. Τσίπρα με τους κκ Σαμαρά ("Ζάππεια") και Παπανδρέου ("Λεφτά υπάρχουν"), με την έννοια ότι άπαντες εξαπάτησαν τους πολίτες, όπως είπε. Αργότερα βέβαια ο κύριος Σγουρίδης επιχείρησε να ανασκεύασει λέγοντας ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή ο Αλ. Τσίπρας ποτέ δεν θα μπορούσε να είναι ούτε Σαμαράς ούτε Παπανδρέου.

Σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα απόψε, ο Παναγιώτης Σγουρίδης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό τόσο για την εμπιστοσύνη του αλλά και το γεγονός ότι έκανε δεκτή την παραίτησή του, καθώς και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, που επίσης τον εμπιστεύθηκε για τη θέση του υφυπουργού. Ξεκαθαρίζει άλλωστε ότι εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση. Το πλήρες κέιμενο της επιστολής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, τοποθετώντας με στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Τίμησα την επιλογή τους καταθέτοντας καρδιά, ψυχή και έργο.

Συνεχίζω και στηρίζω την κυβέρνηση αυτή γιατί πιστεύω πως είναι η μόνη ελπίδα του λαού για την έξοδο της χώρας από την ηθική  και οικονομική κρίση που την μαστίζει. Είναι η μόνη ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

Για να μην γίνω εμπόδιο σ’ αυτή την ελπίδα, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, έθεσα την παραίτησή μου στην διάθεση του Πρωθυπουργού και τον ευχαριστώ που την έκανε δεκτή.

Με τιμή,
Παναγιώτης Σγουρίδης»



Πηγή: skai.gr