Γεροβασίλη: «Τάξη» και στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου

Την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τάξη όχι μόνο στις ραδιοφωνικές συχνότητες αλλά και στην ενημέρωση μέσω του Διαδικτύου, αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε πως όλα αυτά θα δρομολογηθούν μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν συντάσσεται «για ευνόητους λόγους» με τις προσπάθειες της κυβέρνησης να «επιβάλει» τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να «συγκρουστεί με την διαπλοκή».

Κατά την ψήφισή της στην Βουλή με 154 ψήφους, η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες είχε γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων που είχαν, σύσσωμοι, ψηφίσει κατά των αλλαγών. Αρνητικές ήταν και οι εισηγήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι η τροπολογία αποτελεί προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης ενώ και η Κομισιόν, δια στόματος του εκπροσώπου της, Σχοινά Μαργαρίτη, έχει προειδοποιήσει ότι ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με βάση το κοινοτικό δίκαιο.

Από την πλευρά τους, πηγές της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών σταθμών, προβλέπουν οικονομική αιμορραγία για το Δημόσιο από το κλείσιμο υγιών επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας πως από την έναρξη της ιδιωτικής τηλεόρασης έχουν διατεθεί προς το ελληνικό δημόσιο επενδύσεις 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: skai.gr